A gyermeknek a hírek szerint alapbetegsége volt

A gyermeknek a hírek szerint alapbetegsége volt

Louisiana már nem kérte a szövetségi kormánytól a COVID-19 vakcina teljes kiutalását. Mississippi államban a tisztviselők arra kérték a szövetségi kormányt, hogy az üvegeket kisebb kiszerelésben szállítsák ki, hogy ne menjenek kárba. Iowa megyéinek körülbelül fele nem kért újabb adagokat az államtól. Kansas államban több mint 60 megye utasította vissza a heti oltóanyag-kiosztást.

A születések száma zuhant a járvány idején. Néhányan azt feltételezték, hogy a párok otthonukba zárása a járvány idején baby-boomhoz vezet, de az Associated Press szerdán közzétett adatok elemzése szerint ennek az ellenkezője történt. 25 állam adatai szerint 2020 decembere és 2021 februárja között 8 százalékkal csökkent a születések száma az Egyesült Államokban. A születések száma 2020-ban 4,3 százalékkal csökkent 2019-hez képest.

Állami frissítés

Tizenöt Oregon megye költözött ide "extrém kockázat" kategória. Az Oregon Public Broadcasting szerint az elmúlt két hétben az ország államai közül a legnagyobb százalékban nőtt a COVID-19 megbetegedések száma Oregonban. Az államban tapasztalható gyors terjedés miatt Kate Brown kormányzó bejelentette, hogy április 30-tól, péntektől május 6-ig, csütörtökig 15 megye „szélsőséges kockázati” szintre lép, és a KATU jelentése szerint tilos lesz a benti étkezés. „Tudjuk, hogy a COVID-19 terjedésének kockázata alacsonyabb a szabadban” – mondta Brown kormányzó. „Arra buzdítok minden oregoni lakost, hogy ha úgy dönt, hogy másokkal gyűlik össze, tartsa a szabadban. … Ha nem cselekszünk most, az oregoni orvosok, ápolónők, kórházak és más egészségügyi szolgáltatók korlátaikra szorítják a COVID-19 súlyos eseteinek kezelését. ”

Egyre több a fertőzés a gyermekek körében Coloradóban. A Colorado Sun kedden arról számolt be, hogy az állam egészségügyi tisztviselői védőoltásra szólítják fel az embereket, mivel államszerte nő a koronavírusos esetek és a kórházi kezelések száma. Rachel Herlihy állami epidemiológus, MD, MPH megjegyezte, hogy a 11-17 évesek (középiskolások és középiskolások) körében a fertőzések gyorsabban fordulnak elő, mint a 18 éves és idősebbek körében. A számok arra utalnak, hogy az oltási program működik, és Dr. Herlihy reméli, hogy az adatok meggyőzik a pálya szélén várakozókat, hogy megkapják az oltást. “Ha nem oltották be, akkor jelenleg nagyon nagy a kockázata annak, hogy elkapja ezt a vírust” – mondta.

Egy 11 éves gyermek halt meg a vírusban családi hawaii utazása során. A USA Today szerint egy 11 éves fiú, aki beoltott szüleivel Hawaiira utazott, meghalt, miután elkapta a COVID-19-et. Brooks Baehr, az egészségügyi minisztérium szóvivője elmondta, hogy a gyermeken nem sokkal az államba érkezés után tünetei kezdtek jelentkezni, és kórházba szállították, ahol később meghalt. A gyermeknek a hírek szerint alapbetegsége volt.

Nyugat-Virginia 100 dollárt ajánlott fel fiatal felnőtteknek az oltásért. Nyugat-Virginia kormányzója, Jim Justice olyan tervet dolgozott ki, hogy 100 dollár megtakarítási kötvényt adjon a fiataloknak, ha beoltják őket – írja a Washington Post.

A világ körül

India újabb rekordot döntött a napi fertőzések számában. Az Associated Press szerint az indiai járvány súlyosbodni látszik, mivel az országban kedden 362 757 új fertőzést regisztráltak, ami új globális rekord.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vezetője, Tedros Adhanom Ghebreyesus, PhD hétfőn azt mondta, hogy a helyzet Indiában már „túl szívszorító”, mivel a Reuters szerint a napi megbetegedések továbbra is rekordmagasságot értek el. Az Associated Press arról számolt be, hogy sok vírusos beteg megfulladt az oxigénhiány miatt.

Kedd reggel a CNN közölte, hogy a nyugat-indiai Surat városában található Ashutosh Multi-Specialty Hospital már csak három órányi oxigénnel és 430 COVID-19-beteggel rendelkezik.

„A WHO mindent megtesz, ami tőlünk telhető, kritikus berendezéseket és kellékeket biztosít, köztük több ezer oxigénkoncentrátort, előregyártott mobil terepi kórházakat és laboratóriumi kellékeket” – mondta Dr. Tedros egy tájékoztatón.

Kanadában regisztrálták az első halálesetet az AstraZeneca vakcinával kapcsolatban. A Montreal Gazette kedden azt írta, hogy egy 54 éves nőnek, aki megkapta az AstraZeneca vakcinát, vérrög alakult ki az agyában, és meghalt, így ő az első, aki Kanadában halt meg az oltással összefüggő véralvadási problémában. A quebeci egészségügyi hatóságok hangsúlyozták, hogy az epizód nem tántoríthatja el a lakosokat az oltástól, mert az ehhez hasonló szövődmények nagyon ritkák, és az oltás előnyei továbbra is meghaladják a kockázatokat.

További információ az oltásokról és kezelésekről

Vakcina és kutatási hírek

A CDC javasolta a COVID-19 vakcinát terhes nők számára, miután a kutatás biztonságosnak találta. A Washington Post szerint Walensky, a CDC igazgatója pénteken azt javasolta a várandós nőknek, hogy kapjanak beoltást a COVID-19 ellen több mint 35 000, harmadik trimeszterében járó nőnél, illetve csecsemőjüknél „nincs biztonsági aggály” az oltási felügyeleti rendszerek alapján.

A The New England Journal of Medicine április 21-én közzétett előzetes megállapításai 35 691 nőről, akik Pfizer vagy Moderna vakcinát kaptak a terhesség alatt vagy röviddel azt megelőzően, nem tártak fel jelentős biztonsági problémákat ebben a populációban. Mivel a terhes nőket kizárták a vakcinák klinikai vizsgálataiból, az egészségügyi hatóságok bizonytalanok voltak abban, hogy az injekciók biztonságosak-e ezeknek az egyéneknek. A tanulmány szerzői arra a következtetésre jutottak, hogy „amellett, hogy a védőoltás megvédi a nőket a COVID-19 és annak terhesség alatti szövődményei ellen”, újabb bizonyítékok utalnak arra, hogy a beoltott terhes nők antitesteket adhatnak át újszülöttjüknek.

A legújabb koronavírus-riasztások

2021. február 22., hétfő: 500 000 amerikai haláleset, Biden tiszteli a halottakat

2021. február 23., kedd: Zászlók a fél személyzetnél, FDA útmutató a rövidebb kísérletekhez

2021. február 24., szerda: Koraszülési kapcsolat, a vírus túléli a Fabric-et

2021. február 25., csütörtök: Az esetek továbbra is csökkennek, az emlékeztetőket tesztelték a változatok elleni küzdelemhez

2021. február 26., péntek: J&J Vaccine Advances, a szemüvegek „majom immunitást” biztosíthatnak

2021. március 1., hétfő: J&J 4 millió adag kiosztására, változatai Lásd a rekord napi növekedést

2021. március 2., kedd: Cases Inch Up, az FDA jóváhagyta az új otthoni tesztet

2021. március 3., szerda: Biden ígéretet tesz arra, hogy májusig minden felnőtt számára elegendő oltást kapnak, a tanárok prioritást élveznek az iskolák újranyitása érdekében

2021. március 4., csütörtök: Biden lecsap az államokra, amelyek feloldották az álarcos mandátumot, a vírus újra fellángol Európában

2021. március 5., péntek: A COVID segélycsomag előrelépései, jelentések az elrontott vakcinák növekedéséről

2021. március 8., hétfő: A CDC szerint a teljesen beoltottak beltéren is megfelelnek maszkok nélkül

2021. március 9., kedd: A nőknek rosszabbak az oltás mellékhatásai, a falka immunitása az emléknapig?

2021. március 10., szerda: A House elfogadta a COVID segélytörvényt, Biden 100 millió további oltóadagot biztosít

2021. március 11., csütörtök: Az elnök aláírta a segélytörvényt, ma van hivatalosan is a világjárvány egy éve

2021. március 12., péntek: Biden május 1-jét tűzi ki célul, hogy minden felnőtt jogosult legyen oltásra

2021. március 15., hétfő: Több ország leállítja az AstraZeneca vakcinát, az immunszupprimált immunrendszer fogékony lehet az oltás után

2021. március 16., kedd: A fertőzések rohamosan csökkennek az ápolási otthonokban, a brit változat halálosabb

2021. március 17., szerda: Biden elindul a Tout COVID-19 segélycsomag felé

2021. március 18., csütörtök: Ritka az újrafertőződés, vizsgálati eredmények; Európa bemutatja az oltóanyag-útlevél-tervet

2021. március 19., péntek: Az Egyesült Államok teljesíti a 100 napon belül 100 millió vakcina célját pénteken

2021. március 22., hétfő: Az AstraZeneca vakcina erős védelmet mutat az Egyesült Államokban végzett kísérlet során, az amerikaiak egynegyede részlegesen beoltva

2021. március 23., kedd: Az AstraZeneca Vax próbaadatai elavultak lehetnek, az Egyesült Államok több mint felében nő a fertőzések száma.

2021. március 24., szerda: Az AstraZeneca hatékonysága túlbecsült lehet

2021. március 25., csütörtök: A fertőzések száma az Egyesült Államokban a 30 millió legnagyobb

2021. március 26., péntek: Biden 100 nap alatt 200 millió lövésre duplázott

2021. március 29., hétfő: Az Egyesült Államok vakcinakínálata hamarosan várhatóan meghaladja a keresletet

2021. március 30., kedd: A Pfizer szerint a vakcina 100 százalékos hatékonyságú a 12-15 évesek körében

2021. március 31., szerda: A mutációk egy év alatt hatástalanná tehetik a vakcinákat

2021. április 1., csütörtök: 15 millió J&J A vakcinaadagok tönkrementek a gyári összekeverés következtében

2021. április 2., péntek: Biden bemutatja a „We Can Do This” kampányt

2021. április 5., hétfő: A „Double Mutant” változat Kaliforniában található

2021. április 6., kedd: Biden április 19-re emeli az összes felnőtt vakcinázására való jogosultságot

2021. április 7., szerda: Az új esetek körülbelül fele 5 államban van

2021. április 8., csütörtök: A Moderna Vaccine legalább 6 hónapig véd

2021. április 9., péntek: Az új fertőzések elérik a „zavaró” szintet

2021. április 12., hétfő: Két tanulmány köti össze az AstraZeneca Vaxot a vérrögök kialakulásával

2021. április 13., kedd: U. S. Puts J&J Vakcina szünetel

2021. április 14., szerda: A CDC rendkívüli ülést tart az Egyesült Államok szüneteltetése után J&J vakcina

2021. április 15., csütörtök: A CDC meghosszabbítja a szünetet J&J Vakcina további információk gyűjtéséhez

2021. április 16., péntek: Valószínűleg egy éven belül szükséges emlékeztető vakcina adag

2021. április 19., hétfő: Mostantól minden 16 éves és annál idősebb amerikai felnőtt jogosult oltásra

2021. április 20., kedd: Az Európai Kábítószer-szabályozó hatóság támogatja J&J Shot és idézi a lehetséges kapcsolatot a ritka vérrögökkel

2021. április 21., szerda: Az Egyesült Államok eléri Biden 200 milliós lövés célját ezen a héten

2021. április 22., csütörtök: U.S. 200 millió lövés gól

2021. április 23., péntek: Johnson szüneteltetése megszűnt & Johnson vakcina ritka vérrögökre figyelmeztetéssel

2021. április 26., hétfő: Johnson & A Johnson-oltások a szünet feloldása után folytatódnak

2021. április 27., kedd: A CDC szerint a beoltottaknak már nincs szükségük maszkokra a szabadban

Iratkozzon fel a koronavírus-frissítésekről szóló hírlevelünkre!

A legfrissebbek a koronavírusban

Biztonságos az ölelés egy részben beoltott világban?

Lehet, hogy több mint egy éve nem ölelte meg a szüleit vagy a nagyszüleit. Biztonságos-e bemenni egy kis szorításra, ha mindenki be van oltva a COVID-19 ellen? . .

Becky Upham 2021. április 28

A világjárvány súlyosbítja az élelmiszer-bizonytalanságban élő amerikaiak mentális egészségügyi problémáit

Az Egyesült Államokban csökkent az élelmiszerhiánnyal küszködő háztartások száma, de a világjárvány alatt visszatért a nagy recesszió szintjére. . .

Írta: Zachary Smith 2021. április 26

Kövesse nyomon a Vaxot: Vásárló vigyázzon: Küzdelem a COVID-19 oltással kapcsolatos csalások ellen

Az Egyesült Államokban ingyenesek az oltások, de ez nem akadályozza meg a rossz színészeket abban, hogy megpróbálják meggyőzni az ellenkezőjéről.

Serena Marshall 2021. április 22

Kövesse nyomon a vaxot: A nők másképp élik meg a COVID-19-et és az oltásokat, mint a férfiak?

A nőket különösen súlyosan sújtja maga a vírus és a vakcinák mellékhatásai.

Serena Marshall 2021. április 22

Kövesse nyomon az oltást: A COVID-19 vakcinával való tétovázás okainak megértése

Miért vonakodnak egyesek feltűrni az ingujjukat, és mi a baj azzal, ha teljes körű tájékoztatást akarnak kapni?

Serena Marshall 2021. április 21

Egy tanulmány kimutatta, hogy bizonyos vitaminok és étrend-kiegészítők csökkentik a COVID-19 kockázatát nőknél

Még ne rohanjon ki a gyógyszertárba készletezésért – a felmérés adatai korántsem meggyőzőek, mondja a kutatócsoport.

Írta: Carmen Chai 2021. április 20

Beoltottál a COVID-19 ellen, de még mindig aggódsz? Nem vagy egyedül

Még a COVID-19 oltás beadása után is rossznak érzi magát? A szakértők szerint ez természetes. Íme, miért – és mit tegyünk ellene.

Írta: Kaitlin Sullivan 2021. április 16

Miért nem aludtak jól az X generációs nők a járvány alatt?

Xer Ada Calhoun tábornok könyvet írt arról, hogy sok hozzá hasonló nő miért szembesül egy egyedülálló középkorú válsággal. Aztán beütött a világjárvány. Íme az ő véleménye a hogyanról. . .

Írta: Abby Ellin 2021. április 9

A COVID-19 a hajhullás oka?

Ha azon kapja magát, hogy szálakat veszít, a COVID-stressz lehet a bűnös.

Írta: Jessica Migala 2021. március 30

Kövesse nyomon a Vaxot: Működik-e a COVID oltásbiztonsági rendszer a mellékhatások nyomon követésére?

Az egészségügyi ügynökségek továbbra is figyelemmel kísérik az oltások biztonságosságát, de mikor lesznek adataik a nyilvánosság rendelkezésére?

Szerző: Serena Marshall 2021. március 29. Az összes megtekintése

A COVID-19, amelyet a SARS-CoV-2 nevű koronavíruscsalád egyik tagja okoz, a coronavirus disease 2019 rövidítése. iStock; Mindennapi egészség

A Johns Hopkins Coronavirus Resource Center folyamatosan számolja a COVID-19-es eseteket és haláleseteket az Egyesült Államokban és világszerte. 16:26-kor. m. 2021. április 26-án az eredmény:

Összes eset világszerte: 147 419 857 (a pénteki 145 088 173 esethez képest)

Összes haláleset világszerte: 3 113 666 (a pénteki 3 077 628-hoz képest)

Összes eset az Egyesült Államokban: 32 101 766 (a pénteki 31 968 695-höz képest)

Összes haláleset az Egyesült Államokban: 572 419 (a pénteki 570 932-hez képest)

Összesen megtérült: 85 113 732 (a pénteki 83 412 638-hoz képest)

Legjobb történetek

Johnson & A Johnson-oltások újraindultak, miután az egészségügyi szabályozó hatóságok feloldották a szünetet a ritka vérrögök miatt. Ahogy az Associated Press szombaton beszámolt, több állam ismét felajánlja az egylövetű Johnsont & Johnson (J&J) A COVID-19 elleni védőoltás 11 napos időtúllépést követően az egyesült államokbeli, ritka és súlyos típusú vérrögképződésről szóló jelentések áttekintése után több mint hétmillió, vakcinát kapott ember között.

Arizona, Colorado, Connecticut, Indiana, Louisiana, Maine, Massachusetts, Michigan, Missouri, Nevada, New York, Tennessee, Texas és Virginia államok folytatták a felvételt.

Az alapos biztonsági felülvizsgálatot követően – beleértve a Centers for Disease Control and Prevention (CDC) Immunizációs Gyakorlatok Tanácsadó Bizottságának két ülését – az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatósága (FDA) és a CDC április 23-án nyilatkozatot adott ki, amelyben azt mondták, hogy a Johnson használata & Johnson (Janssen) COVID-19 oltását az Egyesült Államokban fel kell függeszteni, és a vakcina használatát újra kell kezdeni.

Összesen 15 nőnél, többségük 18 és 49 év közötti, alakult ki ritka, de súlyos vérrög a közel nyolcmillió ember közül, akik egyszeri adag Johnson-t kaptak. & Johnson vakcina. Az FDA most megállapította, hogy a rendelkezésre álló adatok azt mutatják, hogy a vakcina ismert és potenciális előnyei meghaladják az ismert és lehetséges kockázatokat 18 éves vagy annál idősebb egyének esetében.

Az FDA címzetteknek és gondozóknak szóló adatlapját felülvizsgálták, hogy információkat tartalmazzon a véralvadási problémák e rendkívül ritka lehetőségéről.

A J&Az NIH igazgatója szerint a J vax kockázata alacsonyabb, mint az aszpirin mellékhatásai. Francis Collins, MD, PhD, a National Institutes of Health (NIH) vezetője az NBC Meet the Press című műsorában vasárnap elmondta, hogy a Johnson miatti véralvadási epizód esélye van. & A Johnson-oltás körülbelül „ezerszer kisebb valószínűséggel” fordul elő, mint az aszpirin bevétele miatti bélvérzés.

Bízzon a J&A J vakcina https://harmoniqhealth.com/hu/zenidol/ alacsony, de a vakcina elfogadottsága növekszik. Az ABC News–Washington Post hétfőn közzétett közvélemény-kutatása szerint az amerikaiak kevesebb mint fele biztos abban, hogy a Johnson. & A Johnson-oltás biztonságos, és a még be nem oltottaknak alig több mint egyötöde lenne hajlandó beadni. Másrészt 10 amerikaiból több mint 7 véli úgy, hogy a Moderna és a Pfizer vakcina biztonságos. A válaszadók körülbelül egynegyede nyilatkozott úgy, hogy nem hajlandó beoltani magát, de ez 32 százalékkal kevesebb, mint három hónappal ezelőtt.